söndag 30 januari 2011

Söndagar är bra dagar

Hej!

Jag har kommit fram till att söndagar är mycket bra dagar. Söndagen skulle nog kunna klassas som den bästa vekodagen i veckan för oss i Thailand. Det är liksom en dag utöver det vanliga, lugn men händelserik och bra stämning. Den här söndagen började vi, som vi brukar, med att gå på gudstjänst på hostlet. Därefter åt vi mat där, söndagslunchen är lite speciell då det inte äts ris, utan nudlar. Efter maten på söndagar står det alltid en glassgubbe utanför och säljer glass. Vi blir alltid frågade av elever eller hostelföräldrarna om vi vill ha glass och vi säger alltid nej eftersom vi inte vill att någon ska köpa åt oss. Men de gör de alltid i alla fall. Idag fick vi glass i bröd med ris i. Ja, de äter även ris till glass här, som om inte ris tre gånger om dagen vore nog!

Efter det gick vi hem för att planera, eftersom vi hade blivit frågade om vi kunde hålla i lekarna på kvällen. De har nämligen lekkväll ungefär varannan söndag. Det dröjde inte länge förän vi fick besök av Nong Bee (hostelföräldrarnas äldsta dotter, 10 år). Hon tycker om att vara i vårt hus, faktiskt så mycket att hon alltid kommer till oss på helgerna om vi är hemma. Det börjar nästan kännas lite väl ofta nu faktiskt, det skulle vara roligt med lite besök från några andra elever för omväxlings skull, men de vågar sig väl inte hit... Hur som helst åt vi middag hemma och sedan cyklade vi iväg till hostlet igen lagom till lekkvällen.

Eleverna tycker mycket om "skämma ut sig"-lekar, alltså inte att själva skämma ut sig, utan mer att se på när andra gör det. Lekarna går därför ofta ut på att den som förlorar eller gör något fel ska få ett straff, som ofta innebär att ensam sjunga en sång eller att dansa en pinsam dans inför alla. Vi hade därför förberett att de som förlorade tillsammans (vi ville inte vara för taskiga) skulle få dansa "fågeldansen". Ja, tillsammans med oss då som skulle visa hur den gick. Jag vet inte hur lyckat det blev, det var nog mest vi som dansade, men jag tror att alla tyckte det var väldigt roligt att titta på. Sedan fick vi dansa den en gång till, ensamma. Jag vet inte varför, men det var väl kul eller nåt... haha!

Juste, det var även lite mini-firande för Nong Book som precis fyllt ett år! Alla fick därför små "godispåsar" med kex och apelsinjuice. Festligt värre! Vi försökte även fånga lite spex från killarna på film, men det blev mest fotbollstrix idag. Vi ska försöka filma mycket så att vi snart kan göra en till film! Och vi ska förska få tjejerna att släppa loss lite, vi vet att de kan!

Den nyblivna 1-åringen Nong Book med
mamma Nong Krang 

Apelsinjuice och kex, vilken fest!
Jompoon, Chailack, Diichai, Katee, Somrak och Chatchai

Det var allt för nu. Ha det bra!
/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar