lördag 7 maj 2011

Lite sista resande och hej då-ande

I söndags förra veckan vaknade vi upp i Mae Sariang genom att barnen kom och attackerade oss i sängen - gullungarna hade vi ju inte sett på jättelänge! Vi hade kommit tillbaka till MS för att säga hejdå, inte bara till familjen där utan även i Sop Moei. Vi har inte varit i Sop Moei på länge så vi bestämde oss för att gå på gudstjänst där denna söndag. Pga bussarna som aldrig går som de ska kom vi jätteförsent, men det gjorde inte så mycket, jag tror att folk uppskattade att vi hade kommit di ändå. Efter gudstjänsten åt vi lunch på elevhemmet. Hostelmamman Wanida skämmer alltid bort oss med den godaste maten! Vi gav dem foton på alla deras elever och på familjen som vi hade lovat, och de gav oss presenter i form av en karentröja och en karenduk. Väldigt fint!

Jag med familjen i Sop Moei och t.h deras gulliga lilla minsting!

Sedan åkte vi tillbaka till MS samma dag, där vi spenderade en väldigt rolig sista kväll med Bee, Ben och Book. Bland annat lekte vi viskleken (på både engelska, thai och svenska), lekte danslekar och tog en massa kort. Härlig sista kväll!
Massa skoj!

Dagen efter åkte skulle vi åka till byn Mae Phae, där två utav våra elever bor. Vi blev då avvinkade av Aphirak, Nongkrang och Nong Book på busstationen. Det var lite sorgligt då Nong Book inte fattade nånting och det faktum att han faktiskt inte kommer att känna igen oss nästa gång vi ses känns lite hårt... I alla fall, byn  Mae Phea ligger på vägen till Chiang Mai så det var inte så långt, men ganska högt upp i bergen ändå. Där spenderade vi en dag och en natt. Det var en väldigt fin by och familjen hade ett väldigt fint hus. Jag blev helt chockad då de till och med hade köksbord och ugn, vilket aldrig har hänt tidigare! Men det hade sin logiska förklaring att det var ett gammalt missionärshus, så då var det inte så konsigt med lyxen.


Hej då till Nongkrang, Aphirak och
 Nong Book

Johanna med bästa Sriporn!

Mae Phae village

Mysiga familjen

Den 2:a maj åkte vi sedan tillbaka till Chiang Mai efter många härliga dagar på resande fot lite överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar