lördag 23 april 2011

Kära återseenden i byn Sob kong!

Den 15:e april åkte vi som jag skrev förrut till Mae Sariang för att där möta upp hostelfamiljen och åka till byn Sob kong. De var inte där när vi kom, så vi fick sova ensamma på hostlet. 3 nätter blev det, utan vatten och sånt, men det gick bra. Men vi var väldigt irriterade på Aphirak som hade glömt bort oss och inte kom tillbaka i tid som vi hade bestämt! Den 17:e ringde vi till byn och frågade om de kunde hämta oss nästa dag om vi tog oss så långt vi kunde på vägen, om inte Aphirak hade kommit tillbaka än. Men så den 18:en på morgonen ringer han plötsligt. Han låter precis som vanligt, frågar vart vi är och så säger han att de tänkte åka till Sob kong idag och frågar om vi vill följa med. OM vi vill följa med, JA, det ville vi! Han förstod uppenbarligen inte att vi hade väntat på honom, förvirrade människa..! Haha!

Vi åkte i alla fall till Sob kong, byn där nio elever kommer ifrån. Det var så roligt att se dem igen! Vi fick bo i två av våra elevers (systrars) hus. Deras pappa var läkaren i byn så det var definitivt det finaste huset. Vi blev väl omhändertagna och fick den bästa bymaten vi någonsin fått!

I byn fanns det en flod som vi badade varje dag i. Annars sysselsatte vi oss typ med att besöka olika hus och bara umgås med elever och alla andra trevliga människor! Vi åkte även till en annan by som låg väldigt nära, och hälsade på några andra av våra elever.

Men tiden står verkligen stilla i byarna, man har ingen tidsuppfattning alls! Men det var härligt ändå. Vi var i byn i fem dagar, den 21:a åkte vi tillbaka till Mae Sariang och sedan vidare till Chiang Mai.

Det var en härlig byvecka, men det var skönt att komma tillbaka till Chiang Mai, sova i en säng för en gångs skull och INTE äta ris till frukost! Vi räknade ut att vi ätit ris i minst 10 dagar i sträck frukost-middag-kväll. Så nu passar vi på att äta västerlänsk mat när vi väl är i Chiang Mai! :)

Vår elev Manida försökte lära oss hantverk, som alla
 karenkvinnor är så bra på!
Johanna med en väldigt söt karentant
Vi med familjen vi bodde hos

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder!Glad påsk önskar faster och småkusinerna!

    SvaraRadera
  2. Tack och glad påsk på er också!!

    SvaraRadera